top of page

Media en publicaties

Na zwaar en hectisch studiejaar zijn deze jonge moeders vastberaden om door te leren

De jonge moeders die door het KRO-NCRV programma Mommies in Class worden gevolgd door een tv-ploeg volgden jarenlang geen onderwijs. Voor het studiejaar 2020/2021 besloten ze de sprong te wagen; het behalen van een schooldiploma. Vervolgens werd het een jaar met nog meer hobbels  dan waar deze meiden doorgaans al mee te maken krijgen. 

Hulp bij thuisonderwijs

Voor ouders van kinderen tussen 6 en 12 jaar oud verzorgt Humanitas hulp bij thuisonderwijs, samen met het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie (EMI). De kinderen worden dan in groepjes van vier in een coronaproof omgeving begeleid door studenten van Hogeschool Rotterdam en medewerkers van EMI.

In de vijfde aflevering van het Geheim van de Tarwewijk bezoeken we Mama's Garden. Mama's Garden is een informele

ontmoetingsplek voor moeders, waar vrouwen ongedwongen met elkaar kunnen netwerken.

Het Geheim van de Tarwewijk: een plek voor jonge moeders

Als jonge moeder kun je met veel vragen zitten. En wat als je geen (groot) sociaal netwerk hebt? Mama's Garden helpt deze jonge moeders met al hun vragen en onzekerheden en zorgt ervoor dat zij er niet alleen voor hoeven te staan. Daarom steunt het Oranje Fonds dit project. Als we er allemaal voor elkaar zijn, hoeft niemand er alleen voor te staan. 

Jonge moeders kunnen soms nergens terecht (video)

Rotterdam - Niet alle jonge of aanstaande moeders zweven op roze wolken, vooral niet als ze er (grotendeels) in hun eentje voor staan. Om deze jonge vrouwen een informele ontmoetingsplaats te bieden, heeft het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie (EMI) van de Hogeschool Rotterdam Mama's Garden op poten gezet.

Jonge moeders geven elkaar steun bij Mama's Garden

Mama's Garden is een informele ontmoetingsplaats voor (aanstaande) moeders, ter vergroting van het social network en gevoel van capabel ouderschap. Studenten van diverse opleidingen bieden een luisterend oor, lichte ondersteuning en verwijzen door. Mama's Garden is sinds de oprichting in 2016 nu actief op 4 vaste locaties…

Mama's Garden (video)

Mama's Garden is een initiatief van het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie van Hogeschool Rotterdam en is voortgekomen uit het buddyprogramma voor zwangeren; Nieuw in 010.

Moeders uit Rotterdam-Zuid ontmoeten elkaar bij Mama's Garden

Hoeveel verslagen, prototypes en producten maak je niet tijdens je studie? Talloze, en meestal belanden ze na het behalen van je cijfer in de prullenbak of ergens in een hoek van je studentenkamer. Toch loopt het soms anders.

Niks hoeft in Mama's Garden

Social media

Volg ons via Facebook, Instagram en Twitter @Mamasgarden010 en blijf op de hoogte van alle informatie over de bijeenkomsten, leuke activiteiten voor moeders en kinderen, updates over de studenten/stagiaires en nog veel meer!

bottom of page