Media en publicaties

Hulp bij thuisonderwijs

Voor ouders van kinderen tussen 6 en 12 jaar oud verzorgt Humanitas hulp bij thuisonderwijs, samen met het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie (EMI). De kinderen worden dan in groepjes van vier in een coronaproof omgeving begeleid door studenten van Hogeschool Rotterdam en medewerkers van EMI.

In de vijfde aflevering van het Geheim van de Tarwewijk bezoeken we Mama's Garden. Mama's Garden is een informele

ontmoetingsplek voor moeders, waar vrouwen ongedwongen met elkaar kunnen netwerken.

Het Geheim van de Tarwewijk: een plek voor jonge moeders

Als jonge moeder kun je met veel vragen zitten. En wat als je geen (groot) sociaal netwerk hebt? Mama's Garden helpt deze jonge moeders met al hun vragen en onzekerheden en zorgt ervoor dat zij er niet alleen voor hoeven te staan. Daarom steunt het Oranje Fonds dit project. Als we er allemaal voor elkaar zijn, hoeft niemand er alleen voor te staan. 

Jonge moeders kunnen soms nergens terecht (video)

Rotterdam - Niet alle jonge of aanstaande moeders zweven op roze wolken, vooral niet als ze er (grotendeels) in hun eentje voor staan. Om deze jonge vrouwen een informele ontmoetingsplaats te bieden, heeft het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie (EMI) van de Hogeschool Rotterdam Mama's Garden op poten gezet.

Jonge moeders geven elkaar steun bij Mama's Garden

Mama's Garden is een informele ontmoetingsplaats voor (aanstaande) moeders, ter vergroting van het social network en gevoel van capabel ouderschap. Studenten van diverse opleidingen bieden een luisterend oor, lichte ondersteuning en verwijzen door. Mama's Garden is sinds de oprichting in 2016 nu actief op 4 vaste locaties…

Mama's Garden (video)

Hoeveel verslagen, prototypes en producten maak je niet tijdens je studie? Talloze, en meestal belanden ze na het behalen van je cijfer in de prullenbak of ergens in een hoek van je studentenkamer. Toch loopt het soms anders.

Niks hoeft in Mama's Garden

Mama's Garden is een initiatief van het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie van Hogeschool Rotterdam en is voortgekomen uit het buddyprogramma voor zwangeren; Nieuw in 010.

Moeders uit Rotterdam-Zuid ontmoeten elkaar bij Mama's Garden

Social media

Volg ons via Facebook, Instagram en Twitter @Mamasgarden010 en blijf op de hoogte van alle informatie over de bijeenkomsten, leuke activiteiten voor moeders en kinderen, updates over de studenten/stagiaires en nog veel meer!

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • YouTube
  • White Twitter Icon

Als professional op de hoogte blijven van alle activiteiten van Mama's Garden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief