top of page

Interview met jonge moeder en masterstudent Taynara

In dit interview met Taynara krijgen we een kijkje in haar leven als jonge moeder en masterstudent aan de universiteit.
Taynara is 25 jaar oud en heeft twee dochters van 3 en 1 jaar oud. Ze woont in Gorinchem en studeert grootstedelijke vraagstukken en beleid aan de universiteit. Taynara heeft de ervaringsdeskundigheidstraining bij Mama's Garden gevolgd en wil nu onderzoek doen bij deze organisatie.


Gelijkheid

Haar onderzoek zal zich richten op vrouwenemancipatie en moederschap. Taynara legt uit dat haar studie sociologie zich richt op systemen en structuren in grote steden, zoals ongelijkheid en de impact van migratie. Ze is vooral geïnteresseerd in beleid en hoe dit impact heeft op bepaalde groepen in de samenleving, met name vrouwen en vrouwen van kleur. Taynara wil zich inzetten voor gelijkheid en wil graag helpen om bepaalde ongelijkheden in de samenleving te bestrijden.


Uitdagingen van het combineren van moeder zijn en studeren

Als jonge moeder en student merkt Taynara dat het combineren van studeren en moeder zijn soms zwaar kan zijn. Ze benadrukt het belang van het open zijn over je situatie en het in contact treden met de studieadviseur om mogelijke hulp te krijgen. Taynara zou graag meer steun zien voor moeders op onderwijsinstellingen, zoals een aparte moederklas waar moeders met elkaar kunnen praten en ervaringen kunnen delen.


Financiële impact

Het onderzoek dat Taynara bij Mama's Garden wil uitvoeren, zal zich richten op de financiële impact van jong ouderschap op relaties en de keuzes die ouders maken. Taynara wil onderzoeken hoe financiële prikkels van invloed kunnen zijn op het wel of niet bij elkaar blijven van jonge ouders en de betrokkenheid van ouders bij hun kinderen. Ze hoopt dat haar onderzoek kan bijdragen aan het creëren van meer begrip en gelijkheid voor jonge ouders in Nederland.Al met al laat het interview met Taynara zien dat het combineren van moeder zijn en studeren soms zwaar kan zijn, maar dat het belangrijk is om open te zijn over je situatie en hulp te vragen waar nodig. Taynara's inzet voor vrouwenemancipatie en het bestrijden van ongelijkheid is inspirerend en laat zien dat er nog veel werk te doen is op dit gebied. Haar onderzoek bij Mama's Garden kan hier hopelijk aan bijdragen en een positieve impact hebben op het leven van jonge ouders in Nederland.

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page