top of page

Waarom Boeken Voorlezen Belangrijk is voor Kleine Kinderen

Als ouder wil je het beste voor je kind, en één manier om hen te helpen groeien en ontwikkelen is door boeken voor te lezen. Het voorlezen van boeken is niet alleen leuk voor kinderen, het heeft ook talloze voordelen voor hun ontwikkeling.
1. Verbetert de taalontwikkeling:

Het luisteren naar verhalen helpt bij de ontwikkeling van de vocabulaire en taalbegrip van kinderen. Het is ook een geweldige manier om hen te introduceren aan nieuwe woorden en uitdrukkingen.

2. Versterkt de band:

Voorlezen is een geweldige manier om tijd door te brengen met je kind en om een band met hen te vormen. Het is ook een geweldige manier om hen gerust te stellen voor het slapengaan.

3. Vergroot de verbeeldingskracht:

Het voorlezen van verhalen laat kinderen zich verplaatsen in andere werelden en personages, wat de verbeeldingskracht vergroot. Dit helpt hen ook bij het oplossen van problemen en het maken van verbanden in hun eigen leven.

4. Bevordert de concentratie:

Het voorlezen van boeken vereist concentratie, wat betekent dat kinderen leren om zich te concentreren en te luisteren. Dit helpt hen ook bij het concentreren op andere taken in de toekomst.

5. Verbetert de leesvaardigheid:

Door vroeg te beginnen met het voorlezen van boeken, leren kinderen het plezier van het lezen en wordt het lezen van boeken een natuurlijk onderdeel van hun leven.


In conclusie, het voorlezen van boeken is een geweldige manier om kinderen te helpen groeien en ontwikkelen. Dus, leg een lekker plaid neer, haal een stapel boeken tevoorschijn en geniet samen van een gezellig verhaal. Als ouder kun je je aanmelden bij www.boekstart.nl en je kind gratis lid maken van de bibliotheek. Hierdoor krijgt je kind een gratis koffertje mee met kinderboeken er in. Dus waar wacht je nog op? Meld je vandaag nog aan en start met het voorlezen van boeken!

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page